Örömmel és igével – Református hittan

Örömmel és igével – Református hittan

A református hittanóra szeretne élményt adni a tudás mellett. Szeretnénk, ha a gyerekek jó emlékeket vinnének magukkal a bibliai történetek mellé. Örömteli lehetőséget szeretnénk teremteni a kötelezők súlya helyett.

Fontos tudnivaló, hogy a hittan órán való részvételnek nincs előfeltétele: nem kell hozzá kereszteltnek lenni, egyházhoz tartozni. Következménye sem lehet kötelező istentisztelet látogatás, vagy konfirmáció formájában, noha természetesen arra törekszünk, hogy a gyerekek önként döntsenek a közösségben való részvétel és a gyülekezeti programok mellett.  Amennyiben gyermekének megtetszik a református hitoktatás, iskolán kívüli programokon is van módja részt venni, akár a vasárnapi istentisztelet alatt tartott gyermekfoglalkozáson, közösségünk, a Győrújbarát-Ménfőcsanaki Református Missziói Egyházközség által szervezett játszóházakban, vagy a táborunkban.

A Biblia történetei, az egyházi hagyományok és ünnepek megértésén túl az órák témája kiterjed az alapvető illem kérdéseire, a környezetvédelemre, vagy éppen a fogyatékkal élők iránti érzékenyítésre, etikai problémákra. Az életről tanulunk, méghozzá az értékteremtő és értékes életről. Tapasztalataink szerint a hitoktatásban való részvétel segít felkészülni a csapatmunkára, a közösségi feladatokban való helytállásra. A Református Pedagógiai Intézet szakemberei által összeállított tananyag úgy van kialakítva, hogy kiegészítse a többi órán megszerzett ismereteket, minden korcsoportnak a megfelelő módon.

Szeretnénk, ha gyermeke egyfajta lelki bázisra találna a hittancsoportjában, ahol őszintén kérdezhet, és ahova örömét, bánatát is magával hozhatja.  De fontos elmondani, a tanuló nincs elkötelezve hosszú évekre, amennyiben változtatás mellett dönt a család, májusban nyilatkozhatnak erről.

Igyekszünk a tanulókat bátorítani is pozitív megerősítéssel, pecséttel, matricával. Hiszünk abban, hogy nem lehet valaki „hittanból rossz”.

További információval személyesen állunk rendelkezésére, érdeklődjön bátran!

Bella Péter lelkipásztor:   +36 30 688 8201            bellapeter.ref@gmail.com

Bővebb információ a református hitoktatásról: https://reformatus.hu/hittan/

Gyülekezetünket megtalálja: reformatusok.blog.hu és a „Sokorói-dombság Reformátusai” Youtube-csatornán.