A testnevelés óra alóli mentesítés formanyomtatványa

A testnevelés óra alóli mentesítés formanyomtatványa

Tisztelt Szülők!

Tanulóink közül néhányan már az első héten jelezték a testnevelő tanároknak, hogy nem akarnak az órán részt venni, mivel valamilyen edzésre járnak. A jogszabály valóban ad ilyen lehetőséget, de ennek van szabályos ügymenete. Innen letölthető az ehhez készített nyomtatvány, ami egyrészt a sportegyesületi igazolás, másrészt a szülői kérelem. Ennek benyújtása után hozok egy mentesítési határozatot, onnantól van joga a tanulónak élni a lehetőséggel.

Kérem, arra legyenek figyelemmel, hogy testnevelés órán való részvétel alóli mentesítés technikailag csak akkor kivitelezhető, ha „szélső” óráról (első vagy utolsó) van szó. Mentesítést úgy nem adunk, hogy a tanuló – mint egy felmentett – ott ül az órán, mert ez a munkamorálra rendkívül károsan hatna.

Fontos, hogy a 2011. évi CXC. Tv. 27.§ (11) bekezdése alapján a heti két óra testnevelés alóli mentesítés akkor adható meg, ha:

A tanuló versenyszerű sporttevékenységet folytat, igazolt, egyesületi tagsággal vagy amatőr sportolói sportszerződéssel rendelkező sportoló és az adott tanévre vonatkozóan van versenyengedélye, valamint egyesületi igazolása.

Kérem, a fentiek alapján hívják fel gyermekük figyelmét arra, hogy csak szabályos körülmények között élhetnek a mentesítéssel.

 

Győrújbarát, 2014.09.11.

 

Gottlieb László sk.

igazgató


 

  • A testnevelés óra alóli mentesítés formanyomtatványa letölthető IDE kattintva.
Comments are closed.