Erdei iskolában járt a negyedik évfolyam 

Erdei iskolában járt a negyedik évfolyam 

Iskolánkban már hagyomány, hogy a negyedikes diákok az alsó tagozat lezárásaként erdei iskolába mennek. Idén Dégen töltött 3 napot az évfolyam Pünkösd hetében. A közelben található a csodálatos Festetics-kastély, amelyet hazánk legszebb angolkertje vesz körül. Egy érdekesség, hogy itt forgatták a nagysikerű Kincsem című filmet is!

Hogy valójában milyen is volt az itt töltött idő, a gyerekek gondolataiból kiderül:

 „Reggel már nagyon izgatott voltam. Felpakolták a bőröndöket és elindultunk. Az út hosszú volt, de mi jól szórakoztunk. Amikor odaértünk, elmondták a szabályokat, aztán mindenki elfoglalta a szobáját. Még be sem rendezkedtünk, mikor jött a finom ebéd. Ebéd után elmentünk a szobánkba. Akkor még nagy rendetlenség volt benne. (A végén mi nyertük meg a legszebb szoba díját). Este elmentünk egy éjszakai túrára. Mindenki hozott zseblámpát. A túra lezárása egy bátorságtúra volt, aminek a végén halálra ijesztettek minket. Aztán visszamentünk a szállásra, lezuhanyoztunk, átnéztük egymást, hogy van-e bennünk kullancs, és lefeküdtünk aludni. Szerintem ilyen volt. Csodálatos volt.” (Márkus Viktória)

„Ebéd után számháborúztunk a Festetics-kastély parkjában. Első este Elvira néni nagyon finom vacsorát készített. Második nap este volt egy Ki mit tud?, zene meg egy buli. Az nagyon jó volt! Legközelebb is szívesen mennék!” (Szabó Zora)

„Elvira néni, aki az egész nyaraló vezetője, nagyon kedves volt. Sok volt a játék, volt röplabda, kalácssütés, szappankészítés és még egy vadász is eljött hozzánk, akit István bácsinak hívnak. Volt egy aranyos vizsla kutyája. Elsétáltunk az erdőbe, és közben István bácsi mesélt mindenféle érdekességet.” (Németh Levente)

„A gyurgyalagtúra szuper volt. Jött egy vadász Öcsi nevű magyarvizslájával. Nagyon sok érdekes növényt megismertünk, például az ebírt, és láttunk gyurgyalagokat is. A dombon észrevettünk egy mezei nyulat, alig lehetett szabad szemmel látni. Anna kölcsönadta a távcsövét, hogy jobban lássam. Ahogy tovább mentünk, láttunk őzet és a közeli patakból felrebbenő vadkacsát.” (Vásárhelyi Anna)

„Az út folyamán ettünk búzát és kukoricaszárat. Aznap langallót is sütött Elvira néni. Sokat társasoztunk, és sokat játszottunk kint az udvaron is. Szerencsére szép idő volt, csak utolsó nap esett az eső. Az erdei iskola nekem egy óriási élmény volt!” (Part Anna)

„Egy órát játszottunk és elkezdődött a Ki mit tud verseny. Csodálatos műsorokat láttunk, és jött a buli, juhúú. Egészen tízig bulizhattunk, és utána volt a takarodó. Egy kicsit beszélgettünk, és elalvás előtt Luca énekelt nekünk. Nagyon szép hangja van! Visszavágyok oda!” (Varga Eszter)

Hálás köszönet a Borostyán Panziónak, Elvira néninek és csapatának, a szülőknek, a kísérő tanároknak, valamint az időjárásnak, hogy vidám, élményekben gazdag napokat tölthetettünk el az erdei iskolában!

Torma Bernadett

Comments are closed.