Nyári tábor – 2014. június 23-27. Balatonszemes

Nyári tábor – 2014. június 23-27. Balatonszemes

[FOTÓGALÉRIA]

A hagyományokhoz híven, a 2013/2014-es tanévben is megszervezésre került az iskolások nyári táborozása Balatonszemesen. 2014. június 23-án, hétfőn reggel nagy izgalmak közepette vártuk a buszokat az iskola udvarán, és közben bizakodva tekintgettünk az égbolt felé, amely idén végre napsütésesnek bizonyult, a tavalyi sok-sok sötét felhővel ellentétben. Gyűltek a csomagok, bőröndök, 60 diák és 6 kísérő várta izgatottan és várakozásokkal telve az indulás pillanatát. Az idő útközben sem romlott el, így a megérkezés, a szobák elfoglalása, és lepakolás után úgy döntöttünk mi, felnőttek, hogy egy percet sem vesztegetünk. Irány a strand!!! Tavaly ugyanis szakadó esővel fogadott minket Balatonszemes már az első fél óra után, így idén különösen örültünk annak, hogy az első délutánt fürdéssel, napozással, vízibiciklizéssel tölthettük a szabadban, teljesen zavartalanul.

A többi napon már nem volt ilyen kegyes hozzánk az időjárás, hiszen hétfő éjszaka hatalmas vihar kerekedett, amiből a legtöbb gyerkőc semmit sem érzékelt, hiszen már rég szunyókáltak a kimerítő nap után.

Ugyan strandolásra már nem volt lehetőségünk a héten, mégis tartalmasan telt a hátralévő négy nap. Kedden délelőtt a hagyományokhoz híven a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, ahol lehetőség nyílt agyagozásra, gyöngyfűzésre és vízfestékkel, sablonokkal különböző képek készítésére. Délután számháborúztunk, felfedeztük az ajándékboltokat és a tábor épületén belül lévő büfét. Birtokba vettük az udvar homokos focipályáját, a kondijátszóteret. Volt, aki nevelőjével pizzázni indult, mások a napi spórolásnak köszönhetően az esti dodgemezés mellett döntöttek.

Szerdára kisvonatozást szerveztünk a gyerekeknek, ahol a délutáni turnus már jobban járt, mint a délelőtti, hiszen a gyerekek ponyvák nélkül, napsütésben vonatozhatták be a környéket. A nap hátralévő részében előkerültek a társasjátékok, csillámtetoválásra volt lehetőség, valaki gyöngyből halacskás kulcstartót fűzött, mások karkötőket készítettek különféle technikákkal, és a népszerű dodgem és számháborúzás sem hiányozhatott a napi programból. Este a szokásos disco hozott lázba kicsiket és nagyokat egyaránt. Nagy volt a készülődés, a lányok több ruhát is felpróbáltak, mire eldöntötték, miben jelennek meg a nagy eseményen.

Csütörtökön ebéd után a Szegedi Miniszínház tartott nekünk modern, tréfás, indiános előadást, melyben közülünk is fellépett néhány lelkes résztvevő néhány perc erejéig. Este ismét dodgemezni indultunk, de most már mindannyian!

A pénteki nap a pakolásról, készülődésről, hiányzó ajándékok beszerzéséről, útravaló megvásárlásáról szólt. Délelőtt még kihirdettük az egész héten át tartó mesevetélkedő eredményét, melyben a legtöbb szoba nagyon ügyesen szerepelt. Az első három helyezett szoba tagjai emlékül oklevelet kaptak. Korán megérkeztek a buszok, így a tervezett időpontban búcsút intettünk Balatonszemesnek, a tábornak, és elindultunk Győrújbarát felé.

Ezúton szeretném megköszönni a kísérő pedagógusoknak egész heti kitartó munkájukat, ötleteiket, fáradozásukat! Köszönet Ács Juditnak, Baranyainé Harangozó Ritának, Darabos Andreának, Krajcsovics Attilánénak és Tantalicsné Németh Kamillának!

Ugyan ismét nem a strandolás volt ennek az öt napnak a középpontjában, mégis úgy gondolom, tartalmasan töltöttük el az időt, mindenki találhatott magának érdekes elfoglaltságot. Nem szegte kedvünket sem a vihar, sem a fürdőzés hiánya, de még a héten a településen kétszer megtapasztalt csőtörés sem. Bízom benne, hogy gyerek és felnőtt egyaránt kellemes élményekkel gazdagodva, szívesen gondol vissza erre a néhány napra, és talán többen is gondolkodunk így: JÖVŐRE EGYÜTT UGYANITT!!!

Kozmáné Simon Tünde
táborszervező

Comments are closed.