RÁKÓCZI TEHETSÉGNAP

RÁKÓCZI TEHETSÉGNAP

Sok éves hagyomány már, hogy iskolánk névadójának születésnapján, március 27-én tehetségnapot szervezünk a gyerekeknek.

Az első évfolyamosok labancok nyomában járhattak, állatos vetélkedőn vettek részt, Rákóczi-dalokat és kuruc nótákat tanultak, és megismerkedtek a Rákóczi család címereivel. A második évfolyamon mesevetélkedőben mérhették össze ügyességüket a gyerekek. A harmadik osztályosok Rákóczi életével ismerkedtek meg a nap folyamán, és ezzel kapcsolatos feladatok várták őket.  Negyedik osztályban Rákóczi életével ismerkedtek, majd két fordulóban matek-móka várta a csapatokat.

Az osztályok ellátogattak a település központjában található Rákóczi-szoborhoz, és virággal tisztelegtek a szabadságharc hős vezetője előtt.

Az 5. évfolyam a tornacsarnokban sorversenyeken vett részt, majd Rákóczi életével foglalkozott. A hatodikosok II. Rákóczi Ferenc szobránál koszorúzással kezdték a napot, majd Rákóczi életútjával foglalkoztak, és gyalogtúra keretében ellátogattak a Rákóczi-kőhöz, ahol változatos feladatok várták őket, és a Milleneumi emlékparkban számháborúzással zárták a napot. A 7. évfolyam a nyertes „Határtalanul” pályázat előkészítő napján vett részt. A 8. évfolyam egy városismereti vetélkedő keretében ismerkedett Győr nevezetességeivel, utcáival.

Comments are closed.