Újra kezet foghattunk a Medvével

Újra kezet foghattunk a Medvével

2024. május 27-én, hétfőn rendezték a Medve Szabadtéri Matekverseny idei győri fordulóját az Aranyparton, melyre több mint 600 diák nevezett. Iskolánkat 20 csapat (57 diák és 2 szülő) képviselte ezen a rendhagyó megmérettetésen, s ezzel az idei évben is a legnépesebb iskolai csapatok között szerepeltünk. A  csapatoknak 20  állomás között vándorolva kellett megoldani érdekes matematikai problémákat. A szervezők hitvallása szerint izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához. Céljuk, hogy hangsúlyozzák a matematika szerethető oldalát, s így egyre többeket „fertőzzenek meg” annak szeretetével. E cél érdekében igyekeznek minél több pozitív visszajelzést adni a gyerekeknek, a verseny során minden csapat arany-, ezüst- illetve bronzmedve minősítést szerez, attól függően, meddig jutott el a kitűzött feladatok sorozatában, s ezen kívül minden kategóriában hirdetnek helyezetteket is. 

A viadal 3 órán keresztül zajlott, s a modern technikai háttérnek köszönhetően a verseny után szinte azonnal sor kerülhetett az eredményhirdetésre. Igazán büszkék lehettünk tanulóinkra, hisz egytől egyig kitartóan versenyeztek, küzdöttek, és szép eredményeket értek el.

A legkisebbek között, a Koala kategóriában (3-4. osztály) az első 3 helyezett csapat közül kettő a mi iskolánkból került ki, s ők mind aranymedve minősítést értek el.

2.helyezett: Káldy Szandra, Farkas Fahéj és Balog Noel Zoltán 4.a
Matematikatanár: Sturm Anett  


3.helyezett: Simon Zsombor és Forrás Milán 4.c
Matematikatanár: Torma Bernadett

A Medvebocs kategóriában (5-6. osztály):

1.helyezett: Halász Ábel, Varanka Levente, Horváth Ádám 6.b
Matematikatanár: Sebestyénné Hiri Gabriella 

Csapataink közül 12 arany- és 7 ezüstmedve fokozatot szerzett. Külön öröm volt számomra, hogy a szülők közül idén is volt, aki kedvet kapott a versenyzéshez. Két édesanya – Pozsonyi Andrea és Káldyné Nagy Viktória – az Ursa Minor kategóriában értek el aranymedve minősítést. Gratulálunk minden versenyzőnek a kitartó munkájához és az elért szép eredményhez, a szervezőknek pedig hálásan köszönjük az élményt, a remek hangulatos versenyt.

Somogyi Gabriella

Comments are closed.